Sansür, bir toplumun kendine olan güvensizliğini yansıtır ve otoriter rejimlerin belirgin bir özelliğidir.

--Potter Stewart

14.03.2008

JMX - JConsole'da "Local Process" listesinin boş gelme sorunu..

JMX (Java Management eXtention) kısaca Java VM başta olmak üzere MBean Server'a kayıt olan Java uygulamalarının yönetim ve izlenmesini sağlayan; bunun için web-tabanlı, dağıtık, devingen ve modüler çözümler üretmek için servisler sunan standart bir Java SE kütüphanesi. Java SE, MBean Sunucuya kayıt olan uygulamaların kolayca yönetimi ve izlenebilirliği için de "JAVA_HOME/bin" dizinin altında "JConsole" isminde kullanıcı arayüzü de sunuyor. Şu sıralar bir projenin yönetim ve izleme gereksinimi için JMX nedir ne değildir diye bakınmaya başladım.

Karşılaştığım ilk problem de (dakika bir gol bir misali) JConsole uygulamasını çalıştırınca görmem gereken yerel uygulama listesini görememek oldu (En azından Java VM'yi görmeyi bekliyor insan).



Sorunun nedeni %TMP% çevre değişkeninin gösterdiği "Temp" dizinin altında "hsperfdata_kullaniciIsmi" dizinine erişim yetkisinin bulunmaması. Normal koşullarda çalışan her Java uygulaması için PID numarası ile burada bir kütük yaratılıyor. Erişim izni olmadığı için de kütük yaratımı gerçekleştirilemiyor. (Herhangi bir kütük yaratmayı deneyip erişim izniniz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.)

Sorunun çözümü ise başka bir "Temp" dizini oluşturup %TMP% çevre değişkenini yeni yaratılan dizini gösterecek şekilde ayarlamak. Örneğin eski "Temp" dizininin yanına "Temp_" dizini oluşturabilirsiniz.

12.03.2008

"searchme:" yeni bir icat..

Google'ın hayatımızda önemli bir yer edindiği, insanların yaşam biçimini değiştirdiği bir gerçek. Google da dahil olmak üzere yaşam biçimimizi değiştiren her yenilik, insanların kabul ettiği gerçekleri inkar ederek ortaya çıkmadı mı? Birileri de "hep Google, yat kalk Google, nereye kadar Google?" demiş olacak ki "searchme:" arama motorunu yaratmışlar. Farkı mı? İzleyip görelim:

http://www.searchme.com/
http://www.searchme.com/press/press_videos.php